Nolda is een warme en fijne vrouw. Ze neemt de tijd voor je en geeft je eerlijk advies. Ik zou iedereen willen aanraden om naar Nolda te gaan voor eerlijk advies. En ook voor als je nog jong bent zoals ik.

Lisa
Lichaamsgericht werken

Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Communiceren gaat niet alleen met woorden, de taal van het lichaam geeft je vaak onbewust signalen.

Soms zijn er meerdere klachten nodig om aandacht te krijgen. Om hiernaar te leren luisteren en voelen is lichaamsgericht werken een behandelmethode die ik graag inzet als natuurgeneeskundige.

Het succes van een massage berust bijvoorbeeld voor een groot deel op de relatie tussen de gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Vanuit de huid wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarmee wordt ook invloed uitgeoefend op organen en stelsels zoals hart en bloedvaten, de spieren, het bindweefsel, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatenstelsel.

Met een bezoek aan de sauna, gebruik van een vorm van hydrotherapie of buikademhalingsoefeningen bewust uit te voeren kan je ook leren luisteren en voelen naar signalen van je lichaam.

Afhankelijk van waar de klacht zich uit kan ik ook schröpfkoppen, kleipakkingen of kompressen inzetten.

Het doel is dat je je meer bewust wordt van je lichaam en wat het jou te vertellen heeft. Wat is de betekenis van de signalen van je lichaam? Door het lichaam zowel inwendig als uitwendig te reinigen van toxische stoffen komt het beter in balans. Alle lichaamssappen gaan stromen en komen in beweging. Lichaamsweefsel kan zich herstellen en het immuunsysteem wordt versterkt en afvalstoffen kunnen weer gemakkelijker worden afgevoerd. Het blijft daarom ook belangrijk om elke dag minimaal 1 liter zuiver (lauw) water te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

Lichaamsgericht werken gebruik ik om het zelfgenezend vermogen aan te zetten, vaak in combinatie met Fytotherapie en/of een Bachbloesem behandeling.