Voordat ik naar Nolda ging had ik heel erg last van overgangsklachten. Ik had heel veel last van hormoon schommelingen en dat merkte ik doordat ik heel gevoelig was voor prikkels, had veel last van stress, en had een raar gevoel in mijn hoofd. Ik was heel erg moe en het leek alsof ik een vrouw van 80 was, zo erg moe voelde ik me. Ook ineens last van een warm gevoel. Had van alles geprobeerd. Na 2 a 3 behandelingen door Nolda en gebruik op haar advies van magnesiumvlokken en keltische zout begon na 2 a 3 weken de menstruatie. Ik voel me nu energieker, had veel rug en nekpijn vooral na tijdje lopen of lang staan en nu heb ik haast geen pijn meer. Ik slaap ook beter en voel ik me fitter en energieker dan ooit. Het voedingsadvies lukte mij nog niet.

Ik kan haar aan iedereen aanraden. Vooral haar aanpak. Dit doet ze met behulp van vragenlijst en nog paar dingen. Wat ik heel mooi vind is dat Nolda echt tijd voor je maakt, ik mocht zelf haar appen wanneer ik met vragen zat. En zij appt je ook om te vragen of het lukt met het behandel plan. Dat is fijn voor degenen die niet durven iets te vragen. Tot nu toe ben ik niemand tegen gekomen die zoveel tijd maakt voor je. Ze werkt met discipline.

Songul
Lichaamsgericht werken

Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Communiceren gaat niet alleen met woorden, de taal van het lichaam geeft je vaak onbewust signalen.

Soms zijn er meerdere klachten nodig om aandacht te krijgen. Om hiernaar te leren luisteren en voelen is lichaamsgericht werken een behandelmethode die ik graag inzet als natuurgeneeskundige.

Het succes van een massage berust bijvoorbeeld voor een groot deel op de relatie tussen de gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Vanuit de huid wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarmee wordt ook invloed uitgeoefend op organen en stelsels zoals hart en bloedvaten, de spieren, het bindweefsel, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatenstelsel.

Met een bezoek aan de sauna, gebruik van een vorm van hydrotherapie of buikademhalingsoefeningen bewust uit te voeren kan je ook leren luisteren en voelen naar signalen van je lichaam.

Afhankelijk van waar de klacht zich uit kan ik ook schröpfkoppen, kleipakkingen of kompressen inzetten.

Het doel is dat je je meer bewust wordt van je lichaam en wat het jou te vertellen heeft. Wat is de betekenis van de signalen van je lichaam? Door het lichaam zowel inwendig als uitwendig te reinigen van toxische stoffen komt het beter in balans. Alle lichaamssappen gaan stromen en komen in beweging. Lichaamsweefsel kan zich herstellen en het immuunsysteem wordt versterkt en afvalstoffen kunnen weer gemakkelijker worden afgevoerd. Het blijft daarom ook belangrijk om elke dag minimaal 1 liter zuiver (lauw) water te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

Lichaamsgericht werken gebruik ik om het zelfgenezend vermogen aan te zetten, vaak in combinatie met Fytotherapie en/of een Bachbloesem behandeling.