Via mijn zus die ook bij Nolda komt voor haar gezondheid kwam ik bij Nolda terecht. Nolda beschikt over een groot inlevend vermogen en is warm en heel hartelijk, alhoewel ze in het begin mij ook wel even streng toe kon spreken als ze nog informatie voor de intake nodig had. Dat wordt daarna meer dan goedgemaakt met haar aandacht en leergierigheid. Ze wilde mij echt -ook als mens- leren kennen om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften. Daarbij stelt ze ook graag doelen samen met de cliënt op en evalueert deze tussentijds. Ook vond ik de voetmassages met keramische warmtelampen een groot genot. Warm bad. Aanrader dus!

Martijn
Lichaamsgericht werken

Lichaam, geest en ziel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Communiceren gaat niet alleen met woorden, de taal van het lichaam geeft je vaak onbewust signalen.

Soms zijn er meerdere klachten nodig om aandacht te krijgen. Om hiernaar te leren luisteren en voelen is lichaamsgericht werken een behandelmethode die ik graag inzet als natuurgeneeskundige.

Het succes van een massage berust bijvoorbeeld voor een groot deel op de relatie tussen de gevoelige zenuwcellen in de huid en het autonome zenuwstelsel. Vanuit de huid wordt het autonome zenuwstelsel gestimuleerd. Daarmee wordt ook invloed uitgeoefend op organen en stelsels zoals hart en bloedvaten, de spieren, het bindweefsel, de spijsvertering, de hormoonproducerende klieren en het lymfevatenstelsel.

Met een bezoek aan de sauna, gebruik van een vorm van hydrotherapie of buikademhalingsoefeningen bewust uit te voeren kan je ook leren luisteren en voelen naar signalen van je lichaam.

Afhankelijk van waar de klacht zich uit kan ik ook schröpfkoppen, kleipakkingen of kompressen inzetten.

Het doel is dat je je meer bewust wordt van je lichaam en wat het jou te vertellen heeft. Wat is de betekenis van de signalen van je lichaam? Door het lichaam zowel inwendig als uitwendig te reinigen van toxische stoffen komt het beter in balans. Alle lichaamssappen gaan stromen en komen in beweging. Lichaamsweefsel kan zich herstellen en het immuunsysteem wordt versterkt en afvalstoffen kunnen weer gemakkelijker worden afgevoerd. Het blijft daarom ook belangrijk om elke dag minimaal 1 liter zuiver (lauw) water te drinken om de afvalstoffen af te voeren.

Lichaamsgericht werken gebruik ik om het zelfgenezend vermogen aan te zetten, vaak in combinatie met Fytotherapie en/of een Bachbloesem behandeling.