Sinds ik bij Nolda ben is er verbetering in mijn gezondheid. Ik gebruik geen antidepressiva meer, ik was dit ook hiervoor al aan het afbouwen. Maar dankzij de supplementen is mijn verlies van energie beperkt. Ook neem ik niet meer steevast 2 paracetamols om in te kunnen slapen. De betrokkenheid, adviezen en doortastendheid hebben mij geholpen. Ook dat ik tussendoor een app met een vraag kan sturen helpt mij als iets anders werkt dan gedacht. De betrokkenheid en kennis van supplementen en mineralen stel ik zeer op prijs. Tot zover bedankt!

Anke Elmanssouri-Looijen
Fytotherapie

Fytotherapie is het behandelen van gezondheidsklachten met geneeskrachtige kruiden.

De kruidengeneeskunde is zo oud als de wereld. Toen de mensen nog in de natuur leefden en hun instinct volgden zoals de dieren, grepen zij vanzelf naar het kruid dat zij nodig hadden. Toen hun verstand zich ging ontwikkelen, waardoor zij losraakten van hun verbondenheid met de natuur, hadden zij nog hun wijze vrouwen en mannen die hen konden vertellen welke kruiden goed waren bij hun ziekten. Nu is er meer zicht op welke chemische stoffen een plant bevat. Deze combinatie van kennis van de eeuwenoude gebruiken (oud) en kennis over stoffen in planten (nieuw), naast het beeld van wat de plant laat zien (beweging), is voor mij een uitgangspunt voor de behandeling met geneeskrachtige kruiden.

In de natuurgeneeskunde zijn kruiden erg belangrijk. Ik zet kruiden bijna bij iedere behandeling in. Kruiden kunnen het zelfhelend vermogen van een mens aanspreken zodat het het lichaam weer in balans brengt. Kruiden ondersteunen het gehele proces. Deze ervaring voedt de persoon zo dat hij in het vervolg minder snel weer (op die manier) uit balans raakt. Een mens wordt dan steeds sterker, leert van zijn ervaringen en zal dit middel niet meer nodig hebben.