Voordat ik naar Nolda ging had ik heel erg last van overgangsklachten. Ik had heel veel last van hormoon schommelingen en dat merkte ik doordat ik heel gevoelig was voor prikkels, had veel last van stress, en had een raar gevoel in mijn hoofd. Ik was heel erg moe en het leek alsof ik een vrouw van 80 was, zo erg moe voelde ik me. Ook ineens last van een warm gevoel. Had van alles geprobeerd. Na 2 a 3 behandelingen door Nolda en gebruik op haar advies van magnesiumvlokken en keltische zout begon na 2 a 3 weken de menstruatie. Ik voel me nu energieker, had veel rug en nekpijn vooral na tijdje lopen of lang staan en nu heb ik haast geen pijn meer. Ik slaap ook beter en voel ik me fitter en energieker dan ooit. Het voedingsadvies lukte mij nog niet.

Ik kan haar aan iedereen aanraden. Vooral haar aanpak. Dit doet ze met behulp van vragenlijst en nog paar dingen. Wat ik heel mooi vind is dat Nolda echt tijd voor je maakt, ik mocht zelf haar appen wanneer ik met vragen zat. En zij appt je ook om te vragen of het lukt met het behandel plan. Dat is fijn voor degenen die niet durven iets te vragen. Tot nu toe ben ik niemand tegen gekomen die zoveel tijd maakt voor je. Ze werkt met discipline.

Songul
Bachbloesem

De bloesemtherapie is een geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Het was zijn wens dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Hij ontdekte een geneeswijze die iedereen, zonder risico's, zelf kan toepassen om vorm te geven aan die eigen verantwoordelijkheid. 

Deze geneeswijze maakt gebruik van bloesemessenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Zij zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. Ze worden niet gegeven tegen de lichamelijke klacht maar uitgekozen in overeenstemming met de 'state of mind' (gemoedsgesteldheid).

Uitgangspunt van de Bach Bloesem therapie is dat je niets doet met de klacht, maar juist de tegenovergestelde "kwaliteit" versterkt. 

Een heel simpel voorbeeld: als "onzekerheid" je beheerst, dan is dat iets wat in je leven heel veel aandacht krijgt. Iets wat aandacht krijgt zal gaan groeien, gaan floreren. Nu is het tegenovergestelde van onzekerheid de kwaliteit "vertrouwen in de eigen intuïtie". Onzekerheid en vertrouwen zijn allebei een kant van dezelfde medaille. Als onzekerheid nu veel aandacht krijgt, zal er weinig overblijven voor vertrouwen. De kwaliteit vertrouwen zal langzaam wegkwijnen. Door nu geen aandacht meer te schenken aan de onzekerheid maar juist het vertrouwen te versterken door middel van Bachbloesem komt er weer balans tussen beide uitersten: je hebt weer voldoende vertrouwen om met je onzekerheid om te gaan.

Ik gebruik de Bachbloesemremedies vaak als onderdeel van de therapie, maar je kunt ook een afspraak maken om alleen met Bachbloesem remedies aan de slag te gaan. Welke Bachbloesem of combinatie van Bachbloesemremedies bij jou past komt in een gesprek naar voren.