Via mijn zus die ook bij Nolda komt voor haar gezondheid kwam ik bij Nolda terecht. Nolda beschikt over een groot inlevend vermogen en is warm en heel hartelijk, alhoewel ze in het begin mij ook wel even streng toe kon spreken als ze nog informatie voor de intake nodig had. Dat wordt daarna meer dan goedgemaakt met haar aandacht en leergierigheid. Ze wilde mij echt -ook als mens- leren kennen om zo goed mogelijk in te spelen op de behoeften. Daarbij stelt ze ook graag doelen samen met de cliënt op en evalueert deze tussentijds. Ook vond ik de voetmassages met keramische warmtelampen een groot genot. Warm bad. Aanrader dus!

Martijn
Bachbloesem

De bloesemtherapie is een geneeswijze die aan het begin van deze eeuw ontwikkeld is door Dr. Edward Bach. Het was zijn wens dat steeds meer mensen tot het besef zouden komen dat men zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Hij ontdekte een geneeswijze die iedereen, zonder risico's, zelf kan toepassen om vorm te geven aan die eigen verantwoordelijkheid. 

Deze geneeswijze maakt gebruik van bloesemessenties die de levenskracht van bloesems bevatten. De bloesems zijn afkomstig van wilde struiken, bomen en planten. Zij zijn niet schadelijk en werken niet verslavend. Ze worden niet gegeven tegen de lichamelijke klacht maar uitgekozen in overeenstemming met de 'state of mind' (gemoedsgesteldheid).

Uitgangspunt van de Bach Bloesem therapie is dat je niets doet met de klacht, maar juist de tegenovergestelde "kwaliteit" versterkt. 

Een heel simpel voorbeeld: als "onzekerheid" je beheerst, dan is dat iets wat in je leven heel veel aandacht krijgt. Iets wat aandacht krijgt zal gaan groeien, gaan floreren. Nu is het tegenovergestelde van onzekerheid de kwaliteit "vertrouwen in de eigen intuïtie". Onzekerheid en vertrouwen zijn allebei een kant van dezelfde medaille. Als onzekerheid nu veel aandacht krijgt, zal er weinig overblijven voor vertrouwen. De kwaliteit vertrouwen zal langzaam wegkwijnen. Door nu geen aandacht meer te schenken aan de onzekerheid maar juist het vertrouwen te versterken door middel van Bachbloesem komt er weer balans tussen beide uitersten: je hebt weer voldoende vertrouwen om met je onzekerheid om te gaan.

Ik gebruik de Bachbloesemremedies vaak als onderdeel van de therapie, maar je kunt ook een afspraak maken om alleen met Bachbloesem remedies aan de slag te gaan. Welke Bachbloesem of combinatie van Bachbloesemremedies bij jou past komt in een gesprek naar voren.